Uudelle opiskelijalle
Tervetuloa uusi opiskelija!


Heippa sinä uusi opiskelija! Paljon onnea opiskelupaikan saamisesta ja tervetuloa Lapin yliopistoon mahtavaan kasvatustieteilijöiden joukkomme!

Sinulla on alkamassa merkittävä uusi vaihe elämässäsi, ja se on mahdollisuuksia täynnä. Alussa tulee paljon uutta tietoa, mutta kaikki selkenee kyllä. Yliopisto-opiskelu poikkeaa melko suuresti siitä mihin ihmiset ovat koulu- ja lukioaikana tottuneet ja akateemisen vapauden myötä itseohjautuvuutta tarvitaan paljon. Mutta ei syytä huoleen, opiskelun taidon kyllä oppii ja siihen tottuu yllättävän nopeasti! Tukea ja apua saa aina tarvittaessa 😊.

Jotta alkuun pääseminen onnistuisi mahdollisimman hyvin, on sinun apunasi tuutorit, opettajat sekä ainejärjestösi Rovaniemen Lastu ry (tuttavallisemmin Lastu). Tuutorit ovat sitä varten, että pääsisit mahdollisimman hyvin alusta asti mukaan yliopisto-opiskelun saloihin ja opiskelija elämään. Heiltä saat hyödyllisiä neuvoja ja vinkkejä, he tutustuttavat sinut yliopistoon sekä itse Rovaniemen cityyn. 

Ensimmäinen vuosi on myös täynnä hauskanpitoa ja juhlia, joita löytyy riittämiin! Rovaniemen Lastu ry:n hallitus järjestää aktiivisesti erilaisia tapahtumia railakoista illanvietoista hyödyllisiin työelämätapahtumiin saakka. Myös muiden ainejärjestöjen tapahtumiin saa osallistua, joten vaihtoehtoja löytyy. Lastu tiedottaa tapahtumistaan näiden nettisivujen lisäksi Facebook-sivuillamme, instagramissa sekä sähköpostitse Lastu-lista tiedostuskanavan kautta. Elikkä, kannattaakin liittyä Lastun jäseneksi sekä sähköpostilistallemme. Suosittelemme myös seuraamaan some-kanaviamme ja tykkäämään Facebook sivustamme. Niiden kautta saat kaiken tarvittavan tiedon Lastun toiminnasta.

Lastun jäsenenä pääset myös osallistumaan jäsenille tarkoitettuihin tapahtumiin sekä hankkimaan upeat kirkkaanoranssit haalarimme. Liittyminen Lastuun on vapaaehtoista, mutta huomioithan, että Lastun järjestämä toiminta on vain jäsenille tarkoitettua. Ohjeet liittymiseen löydät täältä.

Meistä on ihanaa saada teidät uudet opiskelijat oranssiin joukkoomme ja odotammekin uuden lukuvuoden alkua!


Ihanaa fuksivuotta teille kaikille toivottaa,

Rovaniemen Lastu ry:n HallitusLisää Lastusta löydät

somekanavistamme - otahan ne haltuun!
 

Uusi opiskelija, liity Lastuun!


Lastuun liittyminen kannattaa ehdottomasti, sillä siitä on sinulle paljon hyötyä: Lastun jäsenenä sinulla on pääsy Lastun järjestämiin huikeisiin tapahtumiin, esimerkiksi vuosijuhlille, pikkujouluihin sekä työelämätapahtumiin. Lastulaisena saat myös opintoihisi tukea ja neuvoa aina tarvittaessa. Lisäksi ainejärjestön jäsenyys on edellytyksenä Lastun upeille kirkkaan oransseille haalareille ja jäsenenä sinulla on mahdollisuus myös liittyä tiedotuskanava Lastu-listalle.

Liittyminen siis todella kannattaa -liity jäseneksemme alla olevasta linkistä!
Tuutorit uuden opiskelijan tukena


Heippa uudet opiskelijat ja onnittelut opiskelupaikasta meidän tuutoreidenkin puolesta! Tuutoreina tänä vuonna toimii Neea, Oonakaisa, Eveliina ja Pauliina. Me ollaan teidän tukena yliopisto-opiskelusi alkutaipaleella ja voit kääntyä meidän puoleemme mieltä askarruttavissa asioissa. Meihin tuutoreihin voit tutustua paremmin Facebookissa fukseille suunnatussa ryhmässä, jonka löydät nimellä KTK:n fuksit -21. Esittäydymme myös Instagramissa tilillä lastun_fuksit21. Näissä ryhmissä jaamme myös tärkeää tietoa opintoihin sekä tapahtumiin liittyen ja lisäksi tavoitat meidät tuutorit sieltä parhaiten! Uuden opiskelijan kannattaa lukaista huolellisesti myös fuksikirje sekä tutustua orientaatioviikon ohjelmaan, niissä on paljon hyödyllistä tietoa tulevasta :)


Laitathan rohkeasti meille viestiä, mikäli jokin askarruttaa mieltäsi - olemme teitä varten!Vuoden 2021-2022 tuutorit Neea, Oonakaisa, Eveliina ja Pauliina
Vuoden 2021-2022 tuutorit Neea, Oonakaisa, Eveliina ja Pauliina


Ammattijärjestö Specia pähkinänkuoressa


Mikä on Specia - Asiantuntijat ja esihenkilöt ry?

Specia on asiantuntijoiden ja esihenkilöiden sekä KM- ja FM- asiantuntijakoulutuksissa opiskelevien oma ammattijärjestö. Specia edistää jäsentensä osaamista ja palkkausta sekä neuvottelemme reiluista työehdoista. Edunvalvonnassa tärkeitä teemoja ovat esimerkiksi työelämän tasa-arvo, työelämän joustojen lisääminen sekä jatkuvan oppimisen mahdollisuuksien turvaaminen.

Specia osana Akavan Erityisaloja

Specia kuuluu kattojärjestö Akavan Erityisaloihin ja sitä kautta keskusjärjestö Akavaan. Akavan Erityisalat tarjoaa Specian jäsenille työmarkkinaedunvalvonnan, eli neuvottelee esimerkiksi työehtosopimuksista. Jäsenet saavat myös käyttöönsä lakipalvelut, työsuhdeneuvonnan sekä urapalvelut ja monipuolisia koulutuksia.

Liity jäseneksi!

Liittymällä Specian jäseneksi jo opiskeluaikana saat käyttöösi kaikki Specian palvelut ja olet mukana ajamassa humanistien ja kasvatustieteilijöiden etua koulutuspolitiikan sekä työmarkkinoiden kentällä.


Specian nettisivuille 

Liity Specian jäseneksi tästä

Käy tykkäämässä Speciasta Instagramissa!
Rovaniemen Lastu Ry

           Yliopistonkatu 8

           96300 Rovaniemi