Uudelle opiskelijalle


Uuden opiskelijan info


Tervetuloa uusi opiskelija!

Heippa sinä uusi opiskelija! Paljon onnea opiskelupaikan saamisesta ja tervetuloa Lapin yliopistoon mahtavaan kasvatustieteilijöiden joukkomme!

Sinulla on alkamassa merkittävä uusi vaihe elämässäsi, ja se on mahdollisuuksia täynnä. Alussa tulee paljon uutta tietoa, mutta kaikki selkenee kyllä. Yliopisto-opiskelu poikkeaa melko suuresti siitä mihin ihmiset ovat koulu- ja lukioaikana tottuneet ja akateemisen vapauden myötä itseohjautuvuutta tarvitaan paljon. Mutta ei syytä huoleen, opiskelun taidon kyllä oppii ja siihen tottuu yllättävän nopeasti! Tukea ja apua saa aina tarvittaessa 😊.

Jotta alkuun pääseminen onnistuisi mahdollisimman hyvin, on sinun apunasi tuutorit, opettajat sekä ainejärjestösi Lastu. Tuutorit ovat sitä varten, että pääsisit mahdollisimman hyvin alusta asti mukaan yliopisto-opiskelun saloihin ja opiskelija elämään. Heiltä saat hyödyllisiä neuvoja ja vinkkejä, he tutustuttavat sinut yliopistoon sekä itse Rovaniemen cityyn. 

Ensimmäinen vuosi on myös täynnä hauskanpitoa ja juhlia, joita löytyy riittämiin! Rovaniemen Lastu ry:n hallitus järjestää aktiivisesti erilaisia tapahtumia railakoista illanvietoista hyödyllisiin työelämätapahtumiin saakka. Myös muiden ainejärjestöjen tapahtumiin saa osallistua, joten vaihtoehtoja löytyy. Lastu tiedottaa tapahtumistaan näiden nettisivujen lisäksi Facebook-sivuillamme, instagramissa sekä sähköpostitse Lastu-lista tiedostuskanavan kautta. Elikkä, kannattaakin liittyä Lastun jäseneksi sekä sähköpostilistallemme. Suosittelemme myös seuraamaan some-kanaviamme ja tykkäämään Facebook sivustamme. Niiden kautta saat kaiken tarvittavan tiedon Lastun toiminnasta.

Lastun jäsenenä pääset myös osallistumaan jäsenille tarkoitettuihin tapahtumiin sekä hankkimaan upeat kirkkaanoranssit haalarimme. Liittyminen Lastuun on vapaaehtoista, mutta huomioithan, että Lastun järjestämä toiminta on vain jäsenille tarkoitettua. Ohjeet liittymiseen löydät täältä.

Meistä on ihanaa saada teidät uudet opiskelijat oranssiin joukkoomme ja odotammekin uuden lukuvuoden alkua!

Ihanaa fuksivuotta teille kaikille toivottaa,

Rovaniemen Lastu ry:n Hallitus


Uusi opiskelija, liity Lastuun!


Lastuun liittyminen kannattaa ehdottomasti, sillä siitä on sinulle paljon hyötyä: Lastun jäsenenä sinulla on pääsy Lastun järjestämiin huikeisiin tapahtumiin, esimerkiksi vuosijuhlille, pikkujouluihin sekä työelämätapahtumiin. Lastulaisena saat myös opintoihisi tukea ja neuvoa aina tarvittaessa. Lisäksi ainejärjestön jäsenyys on edellytyksenä Lastun upeille kirkkaan oransseille haalareille ja jäsenenä sinulla on mahdollisuus myös liittyä tiedotuskanava Lastu-listalle. Liittyminen siis todella kannattaa!
Ammattijärjestö Specia pähkinänkuoressa


Mikä on Specia - Asiantuntijat ja esihenkilöt ry?

Specia on asiantuntijoiden ja esihenkilöiden sekä KM- ja FM- asiantuntijakoulutuksissa opiskelevien oma ammattijärjestö. Specia edistää jäsentensä osaamista ja palkkausta sekä neuvottelemme reiluista työehdoista. Edunvalvonnassa tärkeitä teemoja ovat esimerkiksi työelämän tasa-arvo, työelämän joustojen lisääminen sekä jatkuvan oppimisen mahdollisuuksien turvaaminen.

Specia osana Akavan Erityisaloja

Specia kuuluu kattojärjestö Akavan Erityisaloihin ja sitä kautta keskusjärjestö Akavaan. Akavan Erityisalat tarjoaa Specian jäsenille työmarkkinaedunvalvonnan, eli neuvottelee esimerkiksi työehtosopimuksista. Jäsenet saavat myös käyttöönsä lakipalvelut, työsuhdeneuvonnan sekä urapalvelut ja monipuolisia koulutuksia.

Liity jäseneksi!

Liittymällä Specian jäseneksi jo opiskeluaikana saat käyttöösi kaikki Specian palvelut ja olet mukana ajamassa humanistien ja kasvatustieteilijöiden etua koulutuspolitiikan sekä työmarkkinoiden kentällä.


Specian sivut: https://specia.fi/specia/

Liity jäseneksi tämän linkin kauttahttps://specia.fi/jasenyys/palvelut/opiskelijalle/ 

Käy tykkäämässä meistä myös somessa @speciary!Tuutorit uuden opiskelijan tukena


Heippa uudet opiskelijat ja onnittelut opiskelupaikasta meidän tuutoreidenkin puolesta! Halutaan tässä vähän esitellä keitä me 2021-2022 tuutorit olemme ja mukana on muita hyödyllisiä linkkejä. Kaikki tärkeimmät löytyvät vielä kiteytettynä Fuksikirjeestä, joten se kannattaa lukaista myös! 😊


Vuoden 2021-2022 tuutorit


Tulossa myöhemmin.Hyödyllisiä linkkejä uudelle opiskelijalle


Lapin yliopiston ohjeet uudelle opiskelijalle: https://www.ulapland.fi/FI/Opiskelu/Uudelle-opiskelijalle

Linkki fuksikirjeeseenhttps://www.ulapland.fi/loader.aspx?id=786477a1-bca1-4835-8351-625ef6118db4

Orientaatioviikon ohjelmaan linkkihttps://www.ulapland.fi/loader.aspx?id=3b169c84-b0d5-4aa3-8620-a0be23a5e264

Opiskelija-asuntojahttps://www.das.fi/fi

Lapin yliopiston ylioppilaskuntahttps://lyy.fi/Rovaniemen Lastu Ry

           Yliopistonkatu 8

           96300 Rovaniemi