Mikä on Rovaniemen Lastu ry?  

Rovaniemen Lastu ry, tuttavallisesti Lastu, on 1984 perustettu kasvatusalojen opiskelijoiden ainejärjestö, jossa voi opiskella pääaineina kasvatustiedettä, aikuiskasvatustiedettä, mediakasvatusta ja kestävyyskasvatusta. Lastu huolehtii kasvatustieteiden opiskelijoiden hyvinvoinnista sekä valvoo jäsentensä etuja. Lisäksi Lastu järjestää jäsenilleen vapaa-ajan tapahtumia sekä tutustuttaa työelämään ja kasvatustieteilijän urapolkuihin. 

Lastun hallitus kostuu kasvatustieteen, aikuiskasvatustieteen, mediakasvatuksen sekä kestävyyskasvatuksen opiskelijoista. Hallituksen toimintakausi kestää yhden kalenterivuoden ja hallitukseen voi hakea jokainen Rovaniemen Lastu ry:n jäsen. Hallitus on aktiivinen toimija niin tiedekunnassa kuin Lapin yliopiston ylioppilaskunnan (LYY) jaostojenkin toiminnassa.

Kasvatustieteen, aikuiskasvatustieteen sekä mediakasvatuksen opinnot antavat valmiudet työllistävät esimerkiksi erilaisiin opetus-, hallinto-, suunnittelu- ja kehittämistehtäviin. Kestävyyskasvatuksen opinnot antavat valmiudet työllistyä esimerkiksi hallinto-, suunnittelu- ja kehittämistehtäviin. Myös tutkimustyö, konsultointi sekä johto- ja esimiestehtävät voivat olla osa kasvatustieteilijän työkuvaa. Työnantajana voivat toimia esimerkiksi yritykset, järjestöt sekä valtio tai kunta.

Lastu toivottaa tervetulleiksi niin uudet kuin vanhatkin jäsenensä kaikkiin tapahtumiin ja toimintaan mukaan - mitä enempi sen parempi ;)

Meidät Lastulaiset tunnistaa kirkkaan oransseista haalareista ja mahtavasta meiningistä!Rovaniemen Lastu Ry

           Yliopistonkatu 8

           96300 Rovaniemi