Specia

Speciaan liittyminen heti opintojen alussa kannattaa!

Mitä hyötyjä saat Specian jäsenyydestä:

  • Opiskelijajäsenille ensimmäinen vuosi on ilmainen, jos et halua alkaa vielä ensimmäisen vuoden aikana kerryttämään työssäoloehtoa
  • Opiskelijajäsenenä käytössäsi on samat palvelut ja edut kuin työssäkäyvillä jäsenillä. 
  • Voit osallistua maksuttomiin koulutuksiin 
  • Saat henkilökohtaista neuvontaa työnhakutilanteessa 
  •  Saat ilmaista lakiapua työsopimuksen solmimiseen tai palkkaukseen liittyvissä asioissa.
  • Saat käyttöösi Specian laadukkaat asiantuntijasisällöt, jotka opastavat sinua vaikkapa harjoittelupaikan hankinnassa tai LinkedInin käyttöönotossa
  • Lisäksi liuta muita etuja, jotka saat käyttöösi liittymällä Speciaan!


Kun kesätyön tai ensimmäisen harjoittelupaikan osalta herää kysymyksiä työelämään liittyen, kannattaa silloin viimeistään varmistaa kuuluvansa ammattijärjestöön. Ammattijärjestöstä saat tuen ja turvan urapolkusi eri käänteisiin jo ensimmäisen askeleen kohdalla!

Specia myös palkitsee vuosittain asiantuntijatyöhön tai laajemmin työelämään liittyviä Pro gradu-tutkielmia ja YAMK opinnäytetöitä 500 euron arvoisella stipendillä!


Mikä on Specia - Asiantuntijat ja esihenkilöt ry?

Specia on asiantuntijoiden ja esihenkilöiden sekä FM- ja KM- asiantuntijakoulutuksissa opiskelevien oma ammattijärjestö. Edistämme jäsentemme osaamista ja palkkausta sekä neuvottelemme reiluista työehdoista. Edunvalvonnassa tärkeitä teemoja ovat esimerkiksi työelämän tasa-arvo, työelämän joustojen lisääminen sekä jatkuvan oppimisen mahdollisuuksien turvaaminen.

Speciaan kuuluu noin 1300 opiskelijajäsentä, pääsääntöisesti yliopistojen humanistisesta sekä kasvatustieteellisestä tiedekunnasta. Specian opiskelijajäsenet valmistuvat asiantuntijauralle eli he työllistyvät moniosaajina muun muassa erilaisiin suunnittelu- ja kehittämistehtäviin, projekteihin sekä hallinnon kentälle.

Specia tekee aktiivista yhteistyötä historian opiskelijoiden sekä kasvatustieteilijöiden ainejärjestöjen kanssa, tuottaa tietoa specialaisten alojen työtilanteesta, palkkauksesta sekä tarjoaa henkilökohtaista apua työnhakuun.

Specia osana Akavan Erityisaloja

Specia kuuluu kattojärjestö Akavan Erityisaloihin ja sitä kautta keskusjärjestö Akavaan. Akavan Erityisalat tarjoaa Specian jäsenille työmarkkinaedunvalvonnan, eli neuvottelee esimerkiksi työehtosopimuksista. Jäsenet saavat myös käyttöönsä lakipalvelut, työsuhdeneuvonnan sekä urapalvelut ja monipuolisia koulutuksia.

Jokaisen jäsenen on liittymisen yhteydessä suositeltavaa liittyä myös Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkoon, joka tarjoaa ansiosidonnaisen työttömyysturvan sen varalta, jos työelämässä kohtaakin työttömyysjaksoja. Ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan oikeuttavan työssäoloehdon saat kerrytettyä esimerkiksi kahden kesän töillä.Liity Specian jäseneksi!


Liittymällä Specian jäseneksi jo opiskeluaikana saat käyttöösi kaikki Specian palvelut ja olet mukana ajamassa humanistien ja kasvatustieteilijöiden etua koulutuspolitiikan sekä työmarkkinoiden kentällä.

Kaikkien opiskelijajäsenten jäsenmaksu on 6 euroa kuukaudessa. 


Lue lisää palveluista, pyydä apua työnhakuun ja liity Specian jäseneksi! 

https://specia.fi/jasenyys/palvelut/opiskelijalle/

Käy tykkäämässä meistä myös somessa @speciary!

Rovaniemen Lastu Ry

           Yliopistonkatu 8

           96300 Rovaniemi