Tervetuloa uusi opiskelija!

30.06.2023

Onneksi olkoon uudesta opintopaikasta ja tervetuloa Lapin yliopistoon opiskelemaan kasvatustieteitä <3

Rovaniemi ja Lappi on monelle kaukainen kohde ja tänne tuleminen varmasti jännittää. Ei  kuitenkaan huolta, sillä me olemme täällä sinua varten ja Lastun tuutorit kulkevat kanssasi koko ensimmäisen lukuvuoden. Ensimmäiset viikot elokuussa tulevat olemaan tapahtuman täyteisiä ja uutta asiaa tulee paljon. Heittäydy kuitenkin rohkeasti mukaan! 

Rovaniemen ja Lapin yliopiston parhaita puolia ovat yhteisöllisyys ja luonto. Olemme pieni yliopisto, mutta teemme tiivistä yhteistyötä muiden ainejärjestöjen kanssa. Kaupunki on pieni ja kompakti; on helppo lähteä lounaalle tai vaikkapa kahville uuden opiskelijatoverin kanssa, koska välimatkat keskustan alueella ovat pienet. Lapin ylipiston kampuksella kaikki tiedekunnat ovat myös saman katon alla. Tulet siis varmasti tutustumaan moniin opiskelijoihin yli tiedekuntarajojen.

Jos pidät luonnosta, olet saapunut oikeaan paikkaan. Rovaniemi ja portti kaikkiin Lapin upeisiin nähtävyyksiin ja Rovaniemen ympärillä on useita, upeita kohteita. Kannattaa olla skarppina syyskuussa kun ruska-aika alkaa! Ruska kestää yllättävän lyhyen ajan ja moniin iskee pahimmanlaatuinen ruska-fomo, jos ei vietä tarpeeksi aikaa ulkona kun värit ovat kauneimmillaan. Syyskuussa kannattaa siis ehdottomasti olla Rovaniemelle!TOP- vinkit:

- Ota mukaasi polkupyörä! Rovaniemi on pyöräilijän kaupunki. Julkinen liikenne ei ole kovin kattava, joten pyörä on ehdottomasti paras menopeli täällä. Monet vaihtavat talvisin talvirenkaat pyörään ja pyöräilevät läpi vuoden

- Hyödynnä kaupungin kaikkia opiskelijaravintoloita. Korkeakouluopiskelijana saat Kelan tukeman lounaan hintaan 2,95€.  Paras lounas löytyy SantaSportista, mutta useiden opiskelijoiden vakipaikka on myös Virastotalon lounas keskustassa. Myös yliopiston kampuksella on kolme ravintolaa. Lisäksi ravintoloita on mm.  AMK:n kampuksilla. Tiesithän myös, että voi käydä syömässä opiskelijalounaan tällä hinnalla missä tahansa opiskelijaruokaa tarjoavassa paikassa ympäri Suomen? Katso lista ravintoloista Kelan sivuilta.

- Rovaniemen ympärillä on useita upeita luontokohteita. Monet ovat jonkin matkan päässä keskustasta ja helpoiten niihin pääsee autolla. Etsi siis heti alkuun autollinen kaveri ;) Esimerkiksi 18km päässä oleva Napapiirin retkeilyalue on loistava kohde ja reitit on hyvin merkattu. Kaikki Rovaniemen alueen luontokohteet on kerätty yhdelle verkkosivulle, Etiäiseen.  


Tervetuloa lämpimästi!

Jos sinulla herää mitään kysymyksiä, voit laittaa meille viestiä lastury(at)ulapland.fi ja autamme sinua parhaamme mukaan!


Terveisin

Johanna ja koko Lastun hallituksen väki