Retkeily Rovaniemellä

01.10.2021

Luonto on Rovaniemellä ihanan lähellä, joten luonnollisesti ulkoilu ja retkeily on monelle täällä asuvalle mieluisa harrastus. Retkelle pääsee ihan keskustan kupeessa Ounasvaaralle, mutta pienen ajomatkan päässä keskustasta on myös lisää mahtavia retkeilypaikkoja! Syksyn tullen monet lähtevät ruskaretkille ja tähän on nyt listattu joitakin kivoja Rollon retkipaikkoja!


Ounasvaaran luontopolku

Ensimmäisenä on järkevä aloittaa varmasti meidän omasta Oukusta. Sinne pääsee keskustasta näppärästi kävellen ja siellä on hyvä noin 4km pituinen merkitty luontopolku. Matkan varrella on 2 laavua ja muutama mahtava näköalapaikka!


Korkalovaaran luontopolku

Toinen keskustan läheisyydessä oleva retkeilyreitti on Korkalovaaran luontopolku. Se on vähän kauempana keskustasta, kuin Ounasvaara, mutta esimerkiksi pyörällä sinne polkaisee näppärästi. Sinne pääsee myös paikallisbussilla, Linkkarilla.

Korkalovaaran luontopolulla on söpö pieni lähde, josta voi ottaa vuotavaa, jos vesipullo vaikka unohtui kotiin. Metsäpolkua pitkin kävellään ensin noin kilometrin verran, jonka jälkeen päästään ihanille pitkospuille ja sieltä laavulle.


Koivusaaren luontopolku

Koivusaaren luontopolulle on keskustasta reilu 2 km. Luontopolulla on helppokulkuiset pitkospuut Ounasjoen lähettyvillä ja niiden päästä löydät kelluvan lintutornin! Luontopolku sijaitsee Ounaspavilijongin lähettyvillä ja pitkospuille pääsetkin näppärästi Ounaspavilijongin pyäsköintialueelta.


Kuninkaanlaavu

Kuninkaanlaavu sijaitsee noin 8km päässä Rovaniemen keskustasta Santavaaralla ja laavulta on upeat näkymät Ounasjoelle. Reitti Kuninkaanlaavulle on isomman tein varrelta loivaa nousua vajaa 2 kilometriä. Kuninkaanlaavulle pääsee näppärästi noin kymmenessä minuutissa autolla, mutta pyörälläkin pääsee tien vartta pitkin.


Vaattunkiköngäs

Vaattunkikönkään kävelyreitti on helppokulkuista, leveää pitkospuuta, jota pääsee menemään myös pyörätuolilla ja esimerkiksi lastenvaunuilla. Vaattunkikönkäällä on hienoja riippusiltoja ja muutama katettu laavu tulipaikkoineen. Matkaa Vaattunkikönkään luontopolulle on Rovaniemen keskustasta noin 25 kilometriä. Ison tien vieressä on pysäköintialue, johon voi jättää auton ja kävellä haastavampaa polkua pitkin varsinaisen Vaattunkikönkään luontopolun alkuun, josta pitkospuut alkavat. Auton voi toki jättää myös pitkospuiden alkuun, missä on myös siistit huussit.


Vikaköngäs

Myös Vikaköngäs sijaitsee noin 25 kilometriä Rovaiemen keskustasta. Reitti alkaa Vikakönkään riippusillalta ja voit lähteä kulkemaan kahteen eri suuntaan. Vikakönkäältä pääsee myös Vaattunkikönkäälle noin 10 kilometriä pitkää Könkäiden polkua pitkin.