Mitkä ihmeen sitsit?

13.09.2021

Pian koittaa se hetki, jota jokainen meistä on odottanut koko kesäloman - LUKUVUODEN ENSIMMÄISET SITSIT! Vanhat konkari sitsaajat tietävätkin, mitä sitsi-illalta voi odottaa, mutta uusille opiskelijoille sitsaaminen voi olla täysin uutta, hieman jännittävääkin!

Käydäänpä siis vähän läpi, mitä sitsi-illalta voi odottaa!


Noh miten sitsit nyt sitten eroavat ihan tavallisista illanistujaisista?

Sitsit, eli akateeminen pöytäjuhla on tilaisuus, joka sisältää syömistä, ystäviä, uusia tuttavuuksia, lauluja ja paljon muuta. Kyseessä ei ole tosiaan ihan ne perinteisimmät illanistujaiset, mihin ehkä olet orientaatioviikolla tottunut. Sitsit eroavat illanistujaisista muun muassa siten, että sitseillä sinun tulee noudattaa äärimmäisen tarkasti annettuja ohjeita - tulee puhua, syödä ja laulaa vain luvan kanssa ja totella kaikkivoipaisia Toastmastereita, jotka rangaitsevat huonosta käytöksestä ja palkitsevat puolestaan hyväkäytöksisen sitsaajan. Sitsit saattavat ehkä jännittää jotain, mutta tosiasiassa sitsit ovat oikeastaan yksi opiskeluelämän mukavimmista ja hauskimmista tapahtumista, joihin kannattaa ehdottomasti osallistua!


No okei, mitäs siellä sitten tarjoillaan?

Sitseillä tarjotaan kolmen ruokalajin illallinen - joskin, sinun kannattaa kuitenkin hieman syödä etukäteen kotona.. Sitseillä on aiemmin tarjottu muun muassa lihapullia ja ranskalaisia, riisipuuroa, pannukakkua, jotka usein kerkeävät jäähtymään laulun lomassa. Ruokajuomana sitseillä tarjoillaan veden lisäksi alkoholittomia tai alkoholillisia juomia ja kaksi kaatoa viinaa - kuivin suin ei siis tarvitse sitseillä olla!


Mitä sinne sitseille oikein kannattaa sitten laittaa päälle?

Sitseille kuuluu laittaa tietenkin opiskelijan tärkein asuste, eli haalarit, mikäli sellaiset omistat. Usein sitseillä on myös määritetty teema, jonka mukaan kannattaa pukeutua! (psst! Usein sitseillä paras pukeutuminen palkitaan - asuun kannattaa siis ehdottomasti panostaa!)


No mitä muuta kannattaa tietää sitseistä!?!?!?

No ainakin se, että kannattaa ehdottomasti ottaa oma laulukirja mukaan. Mikäli et sellaista omista, saat sen ostettua LYYn palvelupisteestä F-siivestä yliopistolta. Ja hei tässä tulee vinkki vitonen, kannattaa nimikoida laulukirjasi - laulukirja saattaa tehdä katoamistempun sitsipaikalla, joten nimellä se löytää takaisin oikealle omistajalleen. Sitseillä on myös ehdottoman tärkeää tulla ajoissa - myöhästymistä ei katso toastmasterit taikka muu sitsikansa hyvällä. Ole siis ajoissa!

Lisäksi ota sitseille matkaan roppakaupalla iloista juhlamieltä - illasta tulee varmasti huippu hauska!


Muita hyödyllisiä vinkkejä sitsaamiseen liittyen löydät täältä!