Hae Hallopediksi!

04.10.2021

Halloped-haku on nyt kovassa vauhdissa - mitä hallopedit oikein ovat ja miten hallopediksi voi sitten hakea? 


Halloped eli hallinnon opiskelijaedustaja valitaan edustamaan muita opiskelijoita toimessaan, yliopistohallinnon eri tasolla.  Yliopistolain mukaan, yliopiston hallinnossa tulee olla myös opiskelijoiden edustajia. Hallopedit edustavat itsensä lisäksi siis koko ylioppilaskuntaa ja he vaikuttavat siihen, millaista opiskelu ja tutkimus on yliopistossa tulevaisuudessa. Kyseessä onkin hyvin tärkeä tehtävä! Ylioppilaskunta (LYY) tukee ja koordinoi hallopedien vaikuttamistyötä.


Lapin yliopistossa on kolmikantaperiaate eli toimielimissä on yhtä monta professoreiden, muun henkilökunnan ja opiskelijoiden edustajaa. Hallopedit toimivat eri toimielimissä, Lapin yliopiston hallituksessa, Lapin yliopiston kollegiossa, Tiedekuntaneuvostossa, Muutoksenhakulautakunnassa, Arktisen keskuksen johtokunnassa sekä lisäksi YTHS:n ja DASin hallinnossa. Tänä vuonna haussa ovat opiskelijaedustajat Lapin yliopiston hallitukseen, kollegioon ja tiedekuntaneuvostoihin sekä Arktisen keskuksen johtokuntaan ja Domus Arctica -säätiön (DAS) hallitukseen. Hallopediksi voivat hakea kaikki ylioppilaskunnan jäsenet.

Kollegion ja Arktisen keskuksen johtokunnan opiskelijaedustajapaikat ovat kaksivuotisia, vuosille 2022-2023. Muut valittavat opiskelijaedustajapaikat ovat yhden vuoden mittaisia. Huomaathan, että et voi tulla valituksi sekä Lapin yliopiston hallitukseen että kollegioon, mutta voit toki hakea kumpaakin tehtävää. Hallinnon opiskelijaedustajat valitsee ylioppilaskunnan hallitus tai edustajisto tehtävästä riippuen. Tänä vuonna valinnat valmistelee edustajiston valintatoimikunta ja lopulliset päätökset tekee edustajisto.

Halloped-haku on auki 11.10.2021 kello 12.00 asti tämän lomakkeen kautta. Jos hakija haluaa hakea useampaa paikkaa, tulee lomake täyttää erikseen jokaiselle hakemukselle, jotta hakemukset voidaan käsitellä oikein. Mikäli paikat eivät täyty, järjestetään lisähaku. Valituille tullaan ilmoittamaan henkilökohtaisesti valinnasta tai mikäli ei ole tullut valituksi.


Lue lisää:

Ohjesääntö hallinnon opiskelijaedustajista

Lisätietoa hallinnon opiskelijaedustajista


Lisätietoa hallopedeista saat myös edunvalvonta-asiantuntijalta Antti Eteläaholta (edunvalvonta(at)lyy.fi). p. 045-1384190