Liikkuminen Rovaniemellä

16.01.2023


Rovaniemen julkinen liikenne ja sen suppeus saattaa tulla yllätyksenä monelle uudelle opiskelijalle, varsinkin jos saavut Rovaniemelle pääkaupunkiseudulta.  Lue vinkkimme Rovaniemellä liikkumiseen, jotta saapumisesi tänne on helpompaa!


Julkinen Liikenne

Rovaniemen julkisesti liikenteestä vastaa Linkkari ja Rovaniemellä on 10 bussilinjaa, joista tärkeimmät opiskelijoille ovat numero 4 ja 8, jotka kulkevat yliopiston ohi. Bussit kulkevat n. 30min- 1h välein riippuen päivästä ja kellonajasta. Viimeinen bussi menee arkisin yleensä viimeistään klo 20.00 aikaan ja vuorot kulkevat harvemmin (tai ei ollenkaan) sunnuntaisin ja pyhinä.

Voit ostaa bussilippuja joko Waltti- appin kautta, käteisellä bussista tai ostamalla oman matkakortin.  Halvin vaihtoehto opiskelijalle on oma matkakortti, koska silloin saat opiskelijahintaisia arvolippuja tai kuukausilippuja. Waltti-appin kautta opiskelija-alennus ei valitettavasti vielä onnistu. 

Suosittelemme rekisteröimään matkakortin Waltti-järejstelmään, jonka kautta voit todentaa opiskelijastatuksesi ja ladata lisää arvoa tai kautta kortille suoraan verkossa. Voit myös tilata kortin kotiisi postissa Waltti-sivuston kautta.


https://www.linkkari.fi/

https://waltti.fi/kaupungit/rovaniemi/


Kuva: Iiro Rautiainen, 2012 / Lapin yliopisto

Lapin Yliopisto
Lapin Yliopisto
Lapin yliopisto
Lapin yliopisto

Pyörällä ympäri Rovaniemeä

Paras kulkuväline Rovaniemellä vuoden ympäri on ehdottomasti polkupyörä. Etäisyydet on ovat suhteellisen lyhyitä ja ne on helpoin ja nopein taittaa pyörällä. Suosittelemme siis ottamaan pyörän mukaan Rovaniemelle tai ostamaan täällä oman. Et tule katumaan tätä ostosta!

Paras kulkuväline Rovaniemellä vuoden ympäri on ehdottomasti polkupyörä.

Pyöräily onnistuu helposti talvella, kun pukeudut oikein ja vaihdat pyörään alle nastarenkaat. Jos nastarenkaiden vaihto tuntuu itse haastavalle, on Rovaniemellä useita pyöräliikkeitä, jotka voivat hoitaa vaihdon puolestasi. 

Kuva: Arto Liiti, 2009/ Lapin yliopisto

PlanBil -yhteiskäyttöautot

Rovaniemellä on useita, upeita luontokohteita, mutta valitettavasti moniin pääsy vaatii auton. 

Rovaniemellä on hyvin toimiva yhteiskäyttöautoyritys, PlanBil, jonka kautta voi vuokrata autoja huokeaan hintaan alkaen n. 7€/h ja autoja on ympäri Rovaniemeä.

Auton varaaminen ja maksaminen onnistuu kätevästi PlanBilin appin kautta.

Kun mukaan ottaa muutaman opiskelijatoverin ja suuntaa vaikka Napapiirin retkeilyalueelle, ei varaus maksa maltaita!

https://planbil.fi/